SPORTING

To disciplino in pravila je FITASC sprejel leta 1967, Evropska prvenstva pa vsako leto potekajo od leta 1968, Svetovno prvenstvo pa od leta 1979 dalje z vedno večjim uspehom.
 
Širjenje športne discipline v ameriške, afriške, azijske in južnomorske države je vodilo FITASC k ustvarjanju drugih mednarodnih tekmovanj: Pan ameriško Pan afriško in južnomorsko ter mednarodna tekmovanja Grand Prix.
 
Vrhunec prestižnih letnih mednarodnih prireditev so svetovni pokali od leta 1993, tvorijo jih razvrstitve na več prvenstvih in na mednarodnih Grand Prix tekmovanjih, z začetkom leta 1980.
 
S FITASC je leta 1993 organiziral prvenstvo za gibalno ovirane osebe, ki so hitro postala popularna med invalidi.

Sporting (lovski parcour) je strelski šport, ki reproducira lovske razmere in se izvaja z lovskim orožjem na umetnih tarčah. Sporting uporablja vse možnosti terena in razpoložljive cilje, da izzove tehnične in športne sposobnosti strelcev. Usmeritve letečih tarč odražajo gibanje različnih divjih živali po različnih stopnjah zahtevnosti. Smer potovanja letečih tarč in smeri v katerih se strelja, morajo biti vedno izbrane tako, da je varnost zagotovljena. Prav tako je treba upoštevati vse vidike narave in varstva okolja. Streljanje ptic ali drugih živali je seveda prepovedano.
Glede na strukturo terena mora biti teren za sporting opremljen z zadostnim številom strojev za metanje tarč, da lahko strelci čim bolje streljajo na cilje, ki so podobni divjim živalim: npr. jerebica, raca, fazan, zajec in tako naprej. Obstajajo odhodni in dohodni cilji, prečni in preletni cilji v majhnem in velikem območju. Usmeritve naj bodo na prostem ali delno zakrite z drevesi in grmi.

Subscribe US Now